Alegeri în cinci sate. PD a câștigat patru primării

Partidul Democrat din Moldova a câştigat cele mai multe fotolii de primar, în urma alegerilor noi de duminică. Din primul tur au câştigat  patru candidaţi, care fac parte din PDM. Cel mai bun rezultat l-a obţinut Ion Dragan, din Leuşeni, Hânceşti, pentru care au votat aproape 91 la sută dintre consăteni.

Ion Drăgan a fost votat de 602 persoane, în timp ce contracandidatul său, Ion Bujeac, reprezentant al PSRM, a obţinut 61 de voturi. Şi la Nemţeni, Hânceşti, candidatul PDM, Maria Ghiţu, a câştigat detaşat, obţinând peste 80 la sută dintre voturi.

Stanislav Babuţac, candidatul la funcţia de primar al comunei Pârliţa, raionul Ungheni, obţinând aproape 86 la sută dintre voturi. Aproape 80 la sută dintre alegătorii din Voloviţa, Soroca, au votat pentru Ghenadie Nistrean.

La Jora de Mijloc, Orhei, a câştigat candidatul Partidului “Şor”.

La Bălți primăria a fost câștigată de către reprezentantul formațiunii Partidul Nostru, Nicolai Grigorișin. Iar în Chișinău va avea loc turul doi. Candidatul PSRM, Ion Ceban, va concura în data de 3 iunie cu liderul PPDA, Andrei Năstase.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.