Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Declarațiile lui Ceban și Năstase…

Declarațiile lui Ceban și Năstase după calificarea în turul II

După ce au aflat că rezultatele preliminare ale scrutinului local anticipat din Chișinău, Ion Ceban și Andrei Năstase au ieșit în conferințe de presă pentru a mulțumi alegătorilor pentru votul acordat, iar echipelor pentru munca depusă. Cei doi candidați care s-au calificat în turul doi s-au arătat hotărâți să înceapă în cel mai scurt timp activitățile de campanie electorală pentru a mobiliza electoratul și a propune soluții chișinăuienilor pentru cele mai importante probleme. Spre deosebire de Andrei Năstase, Ion Ceban și-a felicitat contracandidatul pentru scorul înregistrat în primul tur. Ceban i-a propus acestuia dezbateri zilnice la subiecte de interes public pentru locuitorii capitalei. Propunerea a fost refuzată de Andrei Năstase, care a declarat însă că va participa la toate dezbaterile organizate în conformitate de legislația.

„Rezultatul pe care l-am înregistrat este un vot de încredere și vreau să mulțumesc și alegătorilor mei în particular. Este unul foarte mare, foarte semnificativ. Acest lucru denotă că oamenii își doresc o schimvare fundamentală în capitală spre bine”, a declarat candidatul PSRM, Ion Ceban, care a obținut votul a 40,97% din alegători.

„Dragi prieteni, am demonstrat că se poate. Lupta pentru schimbare continuă. Împreună am reșit să dejucăm un scenariu pus la cale de acest regim. Acum avem o șansă sigură de a da Chișinăul și suburbiile oamenilor, locuitorilor capitalei. Avem în față două săptămâni de muncă, în care trebuie să convingem majoritatea absolută a locuitorilor municipiului Chișinpău că avem obligația să salvăm capitala”, a declarat liderul PPDA, Andrei Năstase, care a înregistrat o performanță de 32,12%.

Ion Ceban și Andrei Năstase sunt cei doi candidați care au rămas în cursa pentru șefia capitalei. Aceștia se vor întâlni în turul 2, peste două săptămâni. Ceban și Năstase și-au învins clar adversarii politici, obținând împreună peste 73% din voturile exprimate.

Vedeți mai jos, cum a decurs procesul electoral.

LIVE TEXT: Chișinăul își alege primarul. Rata de prezentare la vot în suburbii – 27,21%

Vedeți mai jos cum s-au numărat voturile.

(LIVE VIDEO) Primele rezultate oficiale ale alegerilor locale din Chișinău