11:17:41 24.04.2024
Stiri

Igor Dodon comentează NUMIREA Cristinei Balan în funcția de AMBASADOR al R. Moldova în SUA. „A fost o SURPRIZĂ”. Va semna sau NU decretul

Politică 19.05.2018 14:30 Vizualizări1979 Autor: Ziarul National
Igor Dodon comentează NUMIREA Cristinei Balan în funcția de AMBASADOR al R. Moldova în SUA. „A fost o SURPRIZĂ”. Va semna sau NU decretul


Președintele Igor Dodon spune că a fost surprins de faptul că Departamentul de Stat al SUA a aprobat candidatura Cristinei Balan pentru funcția de Ambasador al R. Moldova la Washington și asta pentru că avea informații că această numire urma să aibă loc doar după alegerile parlamentare din toamnă.

Șeful statului spune că nu a decis, deocamdată, dacă va semna decretul de numire a Cristinei Balan, chiar dacă Guvernul a aprobat candidatura vicepreședintelui Partidului Democrat (PD) și a trimis actele la Președinție.

„Deocamdată nu pot să spun nici da și nici… Ce ține de faptul că e membru de partid… L-am desemnat pe domnul Soroceanu, care era membru de partid, în Belarus. Andrei Neguță e un caz mai special, deoarece are experiență. E foarte important să spunem că americanii au acceptat candidatura. Eu credeam că nu vor da agrementul până după alegerile parlamentare. Din informațiile de care dispun, știam că exista o înțelegere neformală că nu va fi nicio desemnare până după alegerile parlamentare. Faptul că au dat agrementul pentru această candidatură a fost o surpriză pentru mine”, a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Vineri”, cu Anatol Golea.

Președintele a mai spus că de ceva timp se discuta despre candidatura Cristinei Balan, însă nu s-a gândit că americanii o vor accepta. „Eram sigur că nu va primi agrementul și nu voi semna decretul de numire. Acum vreau să discut cu Ambasadorul SUA, inclusiv despre această întrebare. Nu să mă consult, dar îmi este interesant poziția lor. Nu-s sigur că voi semna decretul, pentru că sunt unele întrebări aici”, a punctat Dodon.

Oficialul a mai adăugat că săptămâna viitoare va avea și o întrevedere cu Cristina Balan, iar ulterior va lua o decizie.

În același context, Igor Dodon a precizat că „ar fi prea de tot” ca să fie suspendat din funcție, în cazul în care nu ar semna decretul de numire a Cristinei Balan în funcția de Ambasador.

Candidatura Cristinei Balan a fost anunțată acum două săptămâni de liderul PD, Vlad Plahotniuc. Peste câteva zile, Guvernul a susținut candidatura vicepreședintelui PD. Cristina Balan nu poate pleca la Washington atât timp cât președintele Dodon nu semnează decretul de numire în funcție.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md