Actualitate

“Mă miră faptul că delegaţia UE la Chişinău nu a intervenit. RM rămâne o ţară a dezmăţului politic”

„Mă miră faptul că delegaţia UE la Chişinău nu a intervenit. Republica Moldova rămâne o ţară a dezmăţului politic. PDM şi PL au negociat, protejându-şi propriile interese, iar celălalt partener, PLDM, a fost pus în situaţia de a face cedări în condiţii de şantaj. Faptul că în perioada negocierilor au fost arestate 4 din rudele lui Filat, iar un deputat PLDM a părăsit partidul a constituit elemente de şantaj pentru liderul PLDM, pentru a-l determina să cedeze”, a opinat Socor.

Referindu-se la părăsirea de către deputatul Nicolae Juravschi a PLDM, Socor a declarat că „el a spus că va conlucra cu Iurie Leancă, beneficiile le-a avut însă PD. A fost o mişcare de diminuare a forţei celui mai puternic partid parlamentar pro-european”.

Socor a calificat AIE 3 drept un „rău necesar” şi a spus că unica soluţie este ca liderul PLDM să fie desemnat în calitate de premier, dar „nu o persoană care nu are puterea politică necesară”.
 
Amintim că PLDM-ul a format o alianță "minoritară" PDM și una majoritară alături de PCRM votând conducerea Parlamentului și Guvernului. Anterior, Vladimir Filat a fost demis de Parlament pentru acuzații de corupție.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *