Principală  —  Ştiri  —  Social   —   TRM anunță lansarea unei campanii…

TRM anunță lansarea unei campanii de informare privind protejarea biodiversităţii

În perioada 16-21 martie la Chişinău şi în raioanele ţării va fi desfăşurată o campanie de informare a populaţiei privind importanţa pădurilor în natură şi în viaţa oamenilor. Campania are drept scop încurajarea populaţiei de a participa la acţiuni de plantare a arborilor şi protejarea biodiversităţii.

„Lansarea campaniei va avea loc în raza orașului Hâncești. Vom merge cu reprezentanții Agenției Moldsilva, alte persoane publice, inclusiv, cu reprezentanți ai societății civile, cetățeni simpli pentru a da start campaniei. Vor fi organizate și activități de informare în școli. Totodată, în această perioadă vor fi distribuite cetățenilor diferite materiale informative în acest sens. Joi, 19 martie, va fi inaugurat Oficiul de consultanță forestieră în cadrul Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice. Acest oficiu este o premieră pentru R. Moldova în domeniul forestier”, a spus, pentru Radio Moldova Actualități, Viorica Caciuc, ofițer de presă al Agenției „Moldsilva”.

Campania are loc în contextul Zilei Internaționale a Pădurilor, care va fi marcată sâmbătă, 21 martie.

În această primăvară, întreprinderile silvice vor planta peste 800 de hectare de arbori și arbuști. Până la sfârșitul anului, vor fi plantate alte 700 de hectare.
Sursa: trm.md