/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Societatea civilă cere acces la listele cu semnături colectate de Radu, suspectând o fraudă. Ce spune CECE Chișinău

missing
17 mai 2018, ora 18:34

Activiștii și ONG-iștii au depus o solicitare la Consiliul Electoral de Circumscripție în care cer să li se permită să verifice listele cu cele peste 13 mii de semnături prezentate de Silvia Radu. Ei spun că secretarul Consiliului le-ar fi spus că o să primească un răspuns în 15 zile, adică după alegerile de duminică la care participă și Silvia Radu.

Noi considerăm că un astfel de comportament al Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău dă dovadă de faptul că acești oameni au ce ascunde și că există bănuieli cu adevărat rezonabile și temeinice de a considera că au fost comise încălcări la înregistrarea candidatului independent Silvia Radu”, a declarat Ștefan Gligor, director de programe CPR.

Este un drept al nostru ca și cetățeni pentru că contribuim la bugetul acestui stat și Comisia electorală și toate structurile sunt plătite din bani publici, respectiv trebuie să respecte legislația țării și noi vrem să verificăm corectitudinea dacă legislația este corectă”, afirmă Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.

Secretatul Consiliului Electoral de Circumscripție spune că știe despre existența unei astfel de cereri.

Acest demers se examinează, urmează să constatăm și din prisma prevederilor legale cum urmează să fie garantat acest acces. să nu prejudiciem datele cu caracter personal. Ne vom stărui ca acest răspuns să aibă loc în termeni proximi”, a declarat Vitalie Miron, secretar CECE Chișinău.

Solicitarea activiștilor vine urmare a unui anunț făcut de membrul CEC, Sergiu Gurduza. El susține că a verificat, din proprie inițiativă, modul în care au fost completate listele și a numărat 59 de liste de subscripție care, spune el, ar fi completate de aceeași mână.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram