/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Rosselhoznadzor a depistat substanţe nocive în caviarul de la ferma Sheriff-ului

16 mai 2018, ora 22:57

Rosselhoznadzor nu detaliază ce semnifică acest constrol special, dar face trimitere la o decizie a Consiliului Comisiei Economice a Uniunii Euroasiatice don octombrie 2014.

Anterior un laborator specializat al Rosselhoznadzor a anunţat că a depistat pe piaţa din Rusia caviar contrafăcut, care ar fi fost produs de o firmă din Republica Moldova.

“În cadrul testelor de laborator s-au studiat probele de caviar de nisetru, produse pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a determina prezența ADN-ului caracteristic speciilor din familia sturionilor.

În procesul de testare a fost constată absența ADN-ului de pește în produsele analizate. Acest fapt indică înlocuirea caviarului de sturioni prin imitația lui”, se arată în concluzia laboratorului.

De notat că singurul productor de produse din peşte, inclusiv caviar ce are dreptul de a exporta producţia în Rusia este firma Aquatir.

Aceasta este parte a holdingului Sheriff, ce controlează cea mai mare parte a economiei regiunii separatiste. Firma a creat ferma de sturioni acum 12 ani şi graţie favorurilor fiscale din regiune a ajuns o afacere profitabilă şi una dintre cele mai mari crescătorii de sturioni din Europa.

În plus este singurul producător de produse din peşte din Republica Moldova ce îşi exportă marfa în Uniunea Europeană.

Pe pagina Guvernului Republicii Moldova este plasat şi un articol promoţional despre această crescătorie, unde însă nu există nicio menţiune despre cui aparţine ea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram