/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Caschete made in Moldova. Doi moldoveni produc caschete pentru poliția din Japonia

missing
16 mai 2018, ora 18:58

La început, aveau un atelier mic și produceau caschete doar pentru polițiștii moldoveni. Acum au zece angajați și tehnică performantă care le permite să facă față și comenzilor primite de peste hotare.

Pentru Rusia coasem, să zic 20%. În Romania, aveam comenzi individuale. Mai nou, coasem pentru Japonia. Și acum lucrăm la un proiect, iar pe viitor sper să colaborăm cu parteneri din Italia”, povestește Lilia Untu, femeie de afaceri.

Pentru a-și extinde afacerea, a beneficiat de un grant „Femei în afaceri” iar acum coase și haine pentru serviciile speciale.

În urma acestui grant am cumpărat unele utilaje și ne-a ajutat foarte mult să dezvoltăm anume linia asta, anume costume de patrulare, de serviciu. Pentru copii tot realizam la comanda costume, tricou. Aici în piept de obicei se pune gradul la un maiou pentru adulți, la un copil punem numele”, afirmă Lilia.

Oricine își poate achiziționa un astfel de tricou sau chipiu, însă acestea nu vor conține distincțiile colaboratorilor structurilor de stat. Toate ecusoanele și accesoriile de pe hainele reprezentanților forțelor de ordine pot fi găsite în prăvălia familiei Untu.

Aici avem așa ca o vitrină, dar pe fiecare raft, de exemplu primul – e pentru poliție, sunt toate ecusoanele gradele, emblemele tricolor, diferite. Aici, de exemplu, avem pentru Trupele Speciale de Carabinieri, pentru Armata Națională. La fel, mai jos avem pompierii și Departamentul Instituțiilor Penitenciare”, explică Lilia Untu.

Pe viitor cei doi antreprenori își propun să extindă atelierul și să creeze o sută de locuri de muncă.

Reporter: Galina Timuș;
Imagine: Oleg Cozlov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram