/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Preț record pentru Brâncuși. „La Jeune fille sophistiquée”, vândută cu 71 mln USD

missing
16 mai 2018, ora 17:56

Sculptura din bronz lustruit a fost realizată în 1932 și reprezintă portretul lui Nancy Cunard, scriitoare și activistă anglo-americană. Pentru ea s-au duelat în oferte trei colecționari.

Lucrarea „La Jeune fille sophistiquée” este singurul exemplar în bronz al portretului stilizat făcut de Brâncuși scriitoarei și activistei anglo-americane Nancy Cunard. Opera de artă a fost achiziționată de un colecționar anonim, prin telefon. În ultimii 40 de ani, lucrarea a fost împrumutată și expusă într-un muzeu din New York.

Există și o altă versiune a sculpturii doar că în lemn și se află în colecția muzeului Nelson-Atkins din Kansas City. Până în prezent, recordul pentru cea mai scumpă opera realizată de Constantin Brâncuși era „Muza adormită”. Ea a fost vândută acum un an cu peste 57 de milioane de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram