/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Un fost ministru din Guvernul Greceanîi, numit șef la Agenției Proprietăți Publice

missing
16 mai 2018, ora 16:38

După ce a fost prezentat, premierul Filip a menționat că Baldovici „este inginer de profesie și are o experiență bogată în administrația publică centrală și a dat dovadă de calități foarte bune de manager”.

Baldovici a fost ministru al Construcției și Dezvoltării Teritoriilor, în perioada martie 2008 – iunie 2009. Anterior el a deținut funcția de director general al Agenției Construcții și Dezvoltarea Teritoriului.

În perioada când era ministru, presa scris că Baldovici a favorizat compania privată „STAYER”, a cărui director era din 1994, iar ea a realizat activități de restaurare a mai multor obiective importante din R. Moldova.

Vladimir Vladimirovici Baldovici s-a născut la data de 23 aprilie 1967 în satul Nemțeni din raionul Hîncești. A urmat în perioada 1984-1990 cursurile Facultății de Construcții Industriale și Civile din cadrul Institutului Politehnic “Serghei Lazo” din Chișinău, obținând calificarea de inginer constructor.

După absolvirea facultății, începând din anul 1991 a lucrat ca antreprenor de construcții civile și industriale, precum și director comercial la ÎM „Meridian” (1991-1992) și SRL „IRIS” (1992-1994). Începând din anul 1994 a fost director al Companiei private „STAYER”.

Baldovici a fost decorat cu următoarele distincții:

– Ordinul bisericesc „Sf. Ștefan cel Mare”, gradul II (24 decembrie 2006) – conferit de Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove
– „Ordinul de Onoare” (august 2007) – conferit de președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, pentru contribuție meritorie la restaurarea Complexului Monastic Căpriana.

Vladimir Baldovici este căsătorit și are trei copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram