(foto) Zis şi făcut! Din 17 mai, intersecţia străzilor Balcani şi Petricani va fi dirijată de semafoare

Zis şi făcut! După aproximativ patru săptămâni de la semnarea unei dispoziţii în acest sens de către fostul primar interimar general, a fost finisată construcţia unui nou obiectiv de semafoare. Acesta se află pe şoseaua Balcani, la intersecția cu strada Petricani din sectorul Râșcani al capitalei.

Semafoarele vor începe să funcţioneze de joi, 17 mai, de la ora 10:00.

Obiectivul inteligent de semafoare a fost montat pentru o fluidizare mai eficientă a circulației rutiere. Acesta este alcătuit din 9 semafoare pe bază de LED-uri, sunt controlate prin reţea GSM și sunt dotate cu senzori pentru colectarea informațiilor care vor asigura 24/24 dirijarea adaptivă a transportului în zonă.

Datorită faptului că semnalele luminoase sunt afişate pe bază de LED-uri, atunci când culoarea galbenă este inactivă apare în loc un cronometru, soluţie utilă pentru a afla timpii de aşteptare şi de pregătire a deplasării.

Vezi şi: Chişinăul va fi modernizat. În 2018 apar primele semafoare inteligente cu senzori sub asfalt

Decizia de a monta obiectivul de semafoare pe una din cele mai aglomerate intersecții, cu șoseaua de centură a capitalei, a fost luată pentru a spori securitatea circulației din zonă, reducerea ambuteiajelor și fluidizarea traficului rutier.

Lucrările de construcție a semaforului au durat două săptămâni și au fost executate de către întreprinderea “NET-Sistem” SRL, iar costul total al lucrărilor este 660.000 lei.

De asemenea, în zonă a fost realizate lucrări de amenajare a intersecției, prin instalarea indicatoarelor de circulație, asfaltarea și aplicarea marcajului rutier corespunzător.

Amintim că un obiectiv similar a fost montat la finele anului trecut, pe șoseaua Balcani, intersecție cu str. Tudor Vladimirescu, orașul Durlești și satul Dumbrava, comuna Trușeni.

Vezi şi: (video) De astăzi funcţionează obiectivul de semafoare pe şoseaua Balcani, intersecţie cu Durleşti şi Dumbrava

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/