PUN cere excluderea socialistului Ion Ceban din cursa electorală pentru alegerile din Chișinău

Partidul Unității Naționale cere anularea înregistrării candidatului PSRM la funcția de primar al Chișinăului, Ion Ceban, depunând o contestație la Comisia Electorală Centrală în care reclamă mai multe încălcări ale Legislației electorale de către PSRM.

Președintele executiv al PUN, Anatol Șalaru, a menționat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că PSRM a indicat în raporturile financiare sume mai mici pentru panourile electorale ale candidaților săi de la Chișinău și Bălți.

“Pentru 100 de panouri publicitare ale socialiștilor, conform datelor prezentate de socialiști la CEC, s-au cheltuit 160 473 de lei. Candidatul PUN are 14 sau 16 panouri, iar pentru ele s-au plătit 215 253 de lei”, a menționat Șalaru.

Astfel, potrivit lui, PSRM ar fi utilizat fonduri nedeclarate în această campanie electorală. În acest context, PUN a solicitat CEC să investigheze fondurile socialiștilor și să adopte o hotărâre prin care să fie înaintată o cerere către Judecătoria Chișinău privind anularea înregistrării lui Ion Ceban.

Săptămâna trecută, în urma unei contestații PUN, candidata Partidului Șor la funcția de primar al capitalei, Reghina Apostolova, a fost scoasă din cursa electorală de către instanța de judecată. PUN a învinuit Partidul Șor că a finanțat cu bani proveniți din Federația Rusă campania electorală a Reghinei Apostolova.

Foto: Privesc.eu

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.