Banca Mondială oferă compensații agricultorilor care au fost afectați de embargoul rusesc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Producători de mere, prune şi struguri, care au avut de suferit în urma embargoului impus de Federaţia Rusă, vor primi compensaţiile până în toamnă, anunță Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA).

Sprijinul financiar va fi oferit producătorii de fructe și struguri care dețin în proprietate sau în folosință plantații pomicole sau plantații viticole ce nu depășesc suprafața de 15 ha. În cazul soiurilor de struguri se acordă compensații doar pentru soiurile europene și soiul de tip „Isabella”.

Pentru un kilogram de prune, producătorii vor primi 1 leu şi 35 de bani, iar pentru un kilogram de mere se va oferi 1 leu şi 93 de bani.

De asemenea, se prevede ca pentru un kilogram de struguri de soiuri europene să se ofere 1 leu şi 54 de bani, iar pentru fiecare kilogram de struguri soiul ”Isabella” 77 de bani.

„Dosarele de solicitare a sprijinului financiar însoțite de actul predare-primire se depun de către comisiile speciale, până la 7 septembrie 2015 la secțiile/serviciile teritoriale ale AIPA, iar în termen de 15 zile lucrătoare se introduc în registrul electronic după care sunt transmise oficiului central”, a precizat directorul adjunct al AIPA, Nicolae Ciubuc.

Până în prezent au fost depuse aproximtiv 1.300 dosare. Valoarea componentei este de 12 milioane de dolari americani, bani oferiți de către Banca Mondială.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...