Decizia PD în privința alegerii primarului capitalei. Ce le recomandă susținătorilor să facă în această duminică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce au tot amânat luarea unei decizii, pledând pentru „un candidat unic” chiar și atunci când CEC încheiase deja perioada de primire a dosarelor, Partidul Democrat s-a determinat, în sfârșit, în privința alegerilor locale din Chișinău. Formațiunea însă refuză să susțină deschis vreun candidat, recomandându-le susținătorilor doar pe cine să nu voteze, fiind vorba despre socialistul Ion Ceban și liberalul Valeriu Munteanu.

Poziția oficială a Partidului Democrat a fost vociferată azi, în cadrul briefingului săptămânal, de către purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari. Potrivit acestuia, reprezentanții PL și PSRM nu mai au „dreptul moral” să ceară să fie votați. „După ani de zile care au dominat practic Primăria Chișinău, și mă refer aici la Consiliul Municipal, dar și conducerea primăriei, noi ne expunem foarte clar nu au dreptul moral să susținem reprezentanții a două partide – este vorba de Partidul Socialiștilor și Partidul Liberal”, a menționat Gămurari.

„În acest context, Partidul Democrat nu vine cu o candidatură concretă sau să recomande pe cineva. Noi am spus foarte clar care este poziția noastră. Totodată, lăsăm acest drept liber pentru locuitorii municipiului Chișinău, care vor ieși la alegeri și își doresc un viitor bun pentru capitala Republicii Moldova, să-și facă alegerea corectă, liberă și așa cum o văd ei”, a mai menționat purtătorul de cuvânt al PD.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...