Studenții de la UTM își pot face stagiul de practică la o companie din Germania. Cum depui dosarul

ggg

Universitatea Tehnică a Moldovei anunță organizarea unui concurs de selecție a candidaților pentru mobilitate academică de scurtă durată (stagiu de practica – internship) la compania DURION GmbH (Germania), care oferă 2 burse de mobilitate a câte 2 luni (iulie, august) pentru studenții de la ciclul I de studii superioare de Licență, 1 bursă de mobilitate 3 – 5 luni pentru studenții de la ciclul II studii superioare de Masterat, și 1 bursă pentru studenții de la ciclul III Doctorat până la 6 – 12 luni.

Mobilitatea academică de scurtă durată (stagiu de practica) se va efectua în baza Acordului bilateral între UTM și Compania DURION GMBH, Germania.

Preselecţia candidaţilor la mobilitate academică de scurtă durată (stagiu de practica) va avea loc în cadrul Serviciului Relații Internaționale (UTM, str. Ștefan cel Mare 168, et. 2, of. 203). Etapa finală de selecție a candidaților va fi efectuată de compania DURION GmbH, Germania, care va anunța rezultatele finale.

IMPORTANT: limba de instruire va fi LIMBA ENGLEZĂ! Cunoașterea limbii germane, la nivel de comunicare orală, este un avantaj. Candidații vor depune personal dosarele la Serviciul Relații Internaționale al UTM.

*Detalii despre oferta academică: La concurs pot participa studenții de la FCIM, FEIE, FET și FIMIT.

#Componența dosarului de candidatură

1. Cerere tip adresată Decanului Facultăţii (se găsește la coordonatorul de programe internaționale din cadrul facultății și/sau la decanat).

2. Copia pașaportului, valabil pe perioada mobilității.

3. Adeverință de student eliberată de secretariatul facultății, cu mențiunea că în perioada de mobilitate candidatul va avea statut de student.

4. Certificat Academic, eliberat de administrația facultății, în limba română și în limba engleză.

5. Scrisoare de intenție adresată comisiei de selecție, redactată în limba engleză, prin care să se menționeze principalele motive pentru participare la stagiul de practică, obiectivele stagiului de practică urmărite de candidat pe durata mobilității, rezultatele așteptate (1-2 pagini) – original și copie xerox.

6. Curriculum vitae redactat în limba engleză (formular Europass + fotografie).

7. Certificat de competență lingvistică pentru limba engleză (nivel B2) eliberat de Catedra Limbi Moderne a Universității Tehnice a Moldovei sau alte instituții recunoscute – original și copie xerox.

8. Internship Agreement, care va conține cerințele specifice, condițiile și chestiile financiare necesare efectuării stagiului de practică. Acesta din urmă trebuie semnat și de către student și compania DURION GmbH. Alte materiale: dosar plic pentru arhivarea materialelor personale ale candidatului.

#Criterii pentru depunerea dosarului de candidatură

1. Criterii de eligibilitate – să aibă cetățenia Republicii Moldova – să fie student înmatriculat la studii de Licență, Masterat sau Doctorat la zi la Universitatea Tehnică a Moldovei – să promoveze cu rezultate bune testul de competență lingvistică pentru Limba engleză

2. Criterii de selecție – să îndeplinească condițiile de eligibilitate – să aibă rezultate academice bune în anul universitar anterior mobilității și în ultima sesiune de examene – să fie student în anul II de studii

3. Criterii specifice – să aibă toate examenele promovate – să prezinte alte documente solicitate în mod suplimentar de către comisia de selecție – să poată demonstra aptitudini și abilități specifice în concordanță cu activitatea ce urmează să o desfășoare la compania- parteneră

utm

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente