Italia, obligată să recunoască legal cuplurile gay

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Italia, marți, pentru că nu recunoaște legal cuplurile gay. CEDO a decis că Italia va trebui să adopte o lege care să reglementeze o formă de uniune civilă pentru cuplurile homosexuale, transmite Reuters.

Italia este singura țară mare din vestul Europei care nu recunoaște fie parteneriatele civile, fie căsătoriile între homosexuali, amintește sursa citată, conform ziare.com

Trei cupluri de homosexuali au făcut sesizarea în această speță împotriva Italiei la Curtea de la Strasbourg. Acestea s-au plâns de faptul că Italia le discriminează din cauza orientării lor sexuale.

În hotărârea lor, cei șapte judecători de la CEDO au arătat că Italia trebuie să acorde mai multe drepturi cuplurilor de același sex.

Prim-ministrul italian Matteo Renzi a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că guvernul său va introduce o lege privind uniunile civile până la sfârșitul anului.

Proiectul de lege care ar permite uniunile civile este blocat în Senat de mii de amendamente prezentate atât de opoziție, dar și de unul dintre partenerii de coaliție ai lui Renzi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...