/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Containere pentru oamenii străzii. Centrul din strada Haltei este supra-solicitat, iarna, de cei fără adăpost

missing
14 mai 2018, ora 18:34

Irina Banova a precizat că această decizie a fost determinată de supra-solicitarea azilului în ultimii ani. „Vor fi șase dormitoare, va fi special amenajată o mică cantină pentru astfel de persoane, încăpere tehnică, grup sanitar,” susține Irina Banova, șefa Direcției Asistență Socială.

Costul proiectului ar putea ajunge la 300 de mii de euro, iar banii vor proveni de la donatorii externi și din bugetul municipal. „Cifra de 300 de mii de euro sau șase 6 milioane de lei pentru 20 de persoane este puțin cam mare,” susține Ruslan Codreanu, primar interimar al Capitalei.

Angajații centrului susțin că anexa este necesară, pentru că anual numărul celor care au nevoie de adăpost este în creștere. „Ne bucură foarte mult această idee și chiar o să lucrăm intensiv la ea ca să o dezvoltăm deoarece necesitatea unei anexe sau a unui bloc adițional este foarte necesară având în vedere numărul de beneficiari care se adresează la centru în special pe perioada rece a anului, când sunt foarte mulți vulnerabili cu diferite dizabilități și suntem în criză de spațiu suficient pentru ei,” a menționat Marcela Dița, psiholog, responsabil relații cu media.

Vestea i-a luat prin surprindere și pe beneficiarii Centrului. „Dacă vor face, să le dea domnul sănătate, să le dea sănătate să facă și să fie toți sănătoși. Oamenii vin aici cei care nu au unde locui, cei care stau pe la tomberoane, dar unde să-i ții?”

„Eu foarte mult vreau ca acest lucru să fie de ajutor, să-i ajute pe acei oameni care de multe ori rămân fără acoperiș deasupra capului, care rămân fără o bucată de pâine.”

Iarna trecută, centrul de pe strada Haltei a găzduit peste 120 de oameni ai străzii. Asta în condițiile în care capacitatea acestuia este de numai 100 de locuri.

Reporter: Carolina Russu
Operator: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram