12:57:05 18.04.2024
Stiri

Lupta împotriva corupției, infracțiune PENALĂ în Rusia: Proiectul de lege care prevede închisoare pentru executarea sancțiunilor aplicate rușilor de către Occident

Știri 14.05.2018 18:00 Vizualizări1210 Autor: Ziarul National
Lupta împotriva corupției, infracțiune PENALĂ în Rusia: Proiectul de lege care prevede închisoare pentru executarea sancțiunilor aplicate rușilor de către Occident Pagina de Rusia


În Duma de Stat a Rusiei a fost introdus un proiect de lege care prevede răspunderea penală și condamnări cu închisoarea pentru executarea sancțiunilor antiruse și pentru „acțiuni deliberate care conduc la impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei”. Documentul este publicat în baza de date a camerei inferioare a Parlamentului rus.

Autorii amendamentelor sunt șefii ambelor camere ale parlamentului rus, Veaceslav Volodin și Valentina Matvienko, precum și liderii celor patru fracțiuni ale Dumei de Stat.

Proiectul de lege prevede o amendă de până la 500 de mii de ruble sau închisoare de până la trei ani pentru furnizarea de informații sau recomandări către statele străine care duc la impunerea de noi sancțiuni. Analistii cred ca aceasta initiativa vizeaza in principal activitatea care demasca incalcarile drepturilor omului, iar ca rezultat, lista ”Magnitsky act” (adoptata de o serie de state occidentale) este marita de la an la an, transmite paginaderusia.ro.

De asemenea, se propune introducerea în Codul penal a unui articol care pedepseste refuzul de a încheia tranzactii cu persoane fizice si juridice ruse din cauza sancțiunilor străine. Pentru o astfel de încălcare, autorii amendamentelor propun o amendă de până la 600 mii ruble, condamnare la muncă in folosul comunitatii pentru o perioadă de până la patru ani sau închisoare pentru aceeași perioadă.

Săptămâna trecută, președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a declarat că guvernul și Curtea Supremă au oferit deja feedback pozitiv cu privire la acest proiect de lege. Prima lectură a documentului ar trebui să aibă loc pe 17 mai.

Opozantul Dmitri Gudkov a comentat pe Facebook initiativa legisativa: „A fost publicat un proiect de lege care face ca lupta împotriva corupției să devina o infracțiune penală. Investigații nu vor mai ave aloc, demascarea criminalilor aflati la putere nu mai este posibilă – în caz contrar instanța te va trimite la închisoare”, a scris Gudkov.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md