„Acum câteva săptămâni PD mi-a propus să fiu prim-ministru într-o coaliţie de centru-stânga, împreună cu democraţii şi comuniştii. Poziţia socialiştilor este cunoscută, noi nu facem coaliţie cu oligarhii, cu cei care au furat miliarde. Propunerea a fost făcută inclusiv de primele persoane”, a declarat Dodon în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PSRM susţine că încă atunci a fost avertizat că îi vor distruge formaţiunea, inclusiv prin tentative de a cumpăra membrii PSRM sau prin ameninţarea cu dosare penale.

Dodon a precizat că astăzi, la şedinţa consiliului republican al formaţiunii, s-a decis excluderea din PSRM a 21 de consilieri raionali care ar fi făcut coaliţii cu partidele de dreapta, dar şi a deputatei Lidia Lupu, care, potrivit lui Dodon, ar fi primit bani de la democraţi pentru a părăsi rândurile socialiştilor.

Igor Dodon a declarat că socialiştii vor continua să protesteze faţă de recentele majorări de tarife pentru energia electrică şi gaze. De asemenea, liderul PSRM urmează să iniţieze două campanii de colectare a semnăturilor, în primul caz pentru modificarea Constituţiei, în aşa fel încât şeful statului să fie ales prin vot direct, şi în al doilea caz pentru interzicerea organizaţiilor unioniste în Republica Moldova.