12:43:54 24.04.2024
Stiri

Silvia Radu: „Funcția de PRIMAR este aproape la fel de importantă ca cea de PRIM-MINISTRU”

Partide/Comunicate 14.05.2018 17:00 Vizualizări1081 Autor: Ziarul National
Silvia Radu: „Funcția de PRIMAR este aproape la fel de importantă ca cea de PRIM-MINISTRU”


Candidatul independent la funcția de primar general al capitalei, Silvia Radu, susține că vrea să continue proiectele începute la finele anului 2017 și consideră că municipiul trebuie condus de un manager și nu de un politician.

„Am început curățenia atât în interiorul, cât și în exteriorul Primăriei, am început repararea drumurilor, realizarea strategiei de transport public, am făcut pași importanți în privința transparenței, toate contractele sunt afișate pe site. Am făcut primii pași pentru începerea procesului de schimbare a lifturilor în Chișinău. Am semnat parteneriatul cu Primăria București pentru modernizarea Spitalului nr. 1, pentru modernizarea Liceului „Mihai Eminescu”. Am început procesul de achiziționare a 70 de mijloace de transport public. Toate aceste proiecte începute vreau să le continui”, a declarat Silvia Radu într-un interviu pentru IPN.

Aceasta consideră că în cele cinci luni a dovedit că-i pasă de Chișinău și merită votul locuitorilor capitalei. „Am dovedit că se poate face treabă, dacă ești muncitor și dedicat. Chișinăuenii au putut să observe că lucrurile se schimbă în bine. Mai este mult de făcut, dar cred că e un bun început. Am un program realist, care își propune să rezolve principalele urgențe. Sunt managerul care vrea să rezolve problemele Chișinăului, nu sunt politicianul obișnuit cu certurile politice. Știu că pot continua proiectele începute, dacă oamenii îmi vor acorda încrederea lor”.

Silvia Radu a menționat și care sunt cele mai importante trei probleme cu care se confruntă municipiul Chișinău și soluțiile pecare le propune.

„Corupția și politizarea instituției Primăriei. Din prima zi, am spus că vor rămâne în Primărie doar specialiștii și persoanele integre. Am luat o serie de măsuri, am dat afară anumite persoane suspecte de fapte de corupție, am făcut plângeri la CNA. Procesul de curățenie a Primăriei a început. Voi continua pe aceeași linie. Drumurile sunt o problemă foarte veche. Ani de zile s-au făcut lucrări de proastă calitate. Am luat câteva măsuri concrete. Am alocat o sută de milioane în plus la capitolul drumuri. Anul acesta vor intra mai multe străzi în reparații capitale, inclusiv Albișoara. Pentru anul viitor am prevăzut 200 de milioane. Cu acești bani putem acoperi foarte multe din lucrări”, a spus candidata.

În ceea ce privește transportul, Silvia Radu a precizat că în ultimii 20 de ani nu s-a reușit mare lucru în acest domeniu. „Sistemul a ajuns aproape de colaps, asta și din cauza certurilor politice. Anul acesta am reușit să începem procedura pentru achiziționarea a 70 de autovehicule. La anul, îmi propun să cumpărăm tot atâtea. Am discutat cu directorul fabricii bieloruse să asamblăm autobuze în Chișinău și să avem un profit mai mare din care să putem cumpăra autovehicule noi. Anul acesta în Chișinău vor veni primele autobuze cu aer condiționat. În sfârșit, începem să ajungem și noi în rândul lumii. Poate în curând vom avea și autobuze electrice, care să fie mai ecologice. Am înființat o rută nouă spre Sângera. La anul vreau să înființăm și în alte suburbii rute noi”, a promis aceasta.

Sursa citată a subliniat că miza pentru acest scrutin este foarte mare. „Vreau să avem un oraș frumos și verde, un oraș pentru oameni. Pentru politicieni miza e alta, ei vor să aibă acces la funcții, la bugetul primăriei, ca să își pregătească alegerile parlamentare. Credeți că vor mai rămâne proiectele mele în lucru? Eu sunt manager. Nu sunt politician. Primăria Chișinăului este mult mai importantă decât o văd mulți. Chișinăul nu poate fi o trambulină, el este în sine cel mai important oraș și aș putea să spun că funcția de primar este aproape la fel de importantă ca cea de prim-ministru”, a conchis Silvia Radu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md