‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrețul la terenurile agricole s-ar putea tripla în Ucraina

Prețul la terenurile agricole s-ar putea tripla în Ucraina

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Banca Mondială poate să acorde mai multă asistență financiară Ucrainei dacă va fi anulat moratoriu asupra vânzării terenurilor agricole.

Potrivit directorului Băncii Mondiale pentru Ucraina, Belarus și Moldova, Satu Kähkönen, în acest caz, prețurile la terenuri vor crește, scrie latifundist.com.

Banca Mondială estimează că prețurile pentru terenurile agricole se vor majora până la 3000 – 3500 dolari per hectar, în comparație cu 1000 -1500 dolari cum este la moment.

„Oamneii de afaceri sunt gata să plătească mai mult pentru certitudine și oportunitatea de a evita riscurile investiționale. Aspectele tehnice pentru anularea moratoriului în Ucraina au fost deja finisate „, a spus Kähkönen.

Totodată, oficialul a subliniat că acest lucru va contribui la creșterea asistenței financiare pentru Ucraina.

Kähkönen, a mai adăugat că proprietarii de terenuri din Ucraina primesc cel mai mic preț din Europa, pentru arenda terenurilor, în ciuda faptului că calitatea solului ucrainean este una dintre cele mai bune din lume.

Reamintim că, moratoriul asupra vânzării terenurilor agricole a fost prelungit până în 2019. Acest moratoriu este valabil deja de 16 ani.

‹ adv ›

La moment, proprietarii terenurilor agricole în Ucraina sunt doar persoane fizice, care sunt practic lipsite de dreptul de a dispune de pământ. În acest sens, toate întreprinderile agricole ucrainene prelucrează numai terenuri arendate.

În același timp, FMI recomandă Ucrainei să deschidă piață terenurilor, care alături de adoptarea unei legislații corespunzătoare va permite să valorifice potențialul de creștere economică, precum și să ofere venituri guvernamentale semnificative, inclusiv venituri fiscale.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›