(foto) La Chișinău a fost inaugurat Festivalul de Film și Cultură Europeană 2018

IMG_0046

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a inaugurat pe 13 mai Festivalul de Film și Cultură Europeană 2018. Evenimentul a avut loc în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

La ceremonia de inaugurare a participat Excelența Sa, Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, care a menționat că acest eveniment îi aduce împreună pe toți europenii din Republica Moldova și pe cei din Uniunea Europeană. În opinia Excelenței Sale, Festivalul de Film și Cultură Europeană demonstrează faptul că tradițiile și cultura sunt foarte importante, mai ales că acest an este declarat în UE – Anul Patrimoniului Cultural European.

La rândul său, Secretara de Stat a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Elena Belei, a ținut să precizeze că moldovenii își respectă tradițiile, iar Festivalul De Film și Cultură Europeană a devenit deja o tradiție spre a cinsti valorile europene, inclusiv valorile culturale europene.

Festival de Film și Cultură Europeană continuă pe parcursul întregii zile. Publicul are ocazia să participe la o serie de activități menite să ofere o imagine de ansamblu a diversității culturale europene, cu ecranizări de filme europene, spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de către Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, formația FunCOOLio (Latvia) și TRIGON (Republica Moldova). De asemenea, Festivalul de Film și Cultură Europeană va fi organizat în mai multe localități din toată țara, în perioada 13 mai – 3 iunie.

IMG_0046 IMG_0047 IMG_0053

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente