Aaron Cook a adus Moldovei medalia de argint de la Campionatul European de taekwondo WT

AaronCook

O nouă performanţă notorie pentru sportul moldovenesc! La Campionatul European de taekwondo, versiunea olimpică WT, desfăşurat în oraşul Kazan (Rusia), Aaron Cook, britanicul naturalizat, a câştigat medalia de argint.

Cook s-a clasat pe locul doi în categoria de greutate de până la 80 de kilograme după ce a pierdut în finală în faţa rusului Maxim Hramţov. În prima luptă Aaron Cook l-a învins cu scorul de 26:12 pe francezul Ismael Bouzid, iar în sferturi a trecut de Denys Voronovskyy (Ucraina). În semifinale reprezentantul Moldovei l-a surclasat pe norvegianul Richard Andre Ordemann cu scorul de 10:5.

Aceasta este a doua medalie la Camionatele Europene obținută de britanicul Aaron Cook pentru Moldova. El a mai reuşit o performanţă în anul 2016, când a cucerit medalia de bronz. Aaron Cook reprezintă ţara noastră din 2015 şi este unul dintre cei mai buni luptători de taekwondo din lume. În anii 2015 şi 2017, Aaron Cook a fost desemnat cel mai bun sportiv al Moldovei de către Asociaţia Presei Sportive din Moldova.

La Europenele de taekwondo din Kazan Moldova a fost reprezentantă de 7 sportivi. Stepan Dimitrov a urcat pe podium, cucerind bronzul în categoria 58 kg. În aceiași categorie de greutate, Serghei Uscov a ocupat locul V. O performanţă asemănătoare a reuşit şi Ana Ciuchitu, care s-a clasat pe locul V în categoria 62 kg. Tatiana Ţâmbălari, Cristin Cilibiu şi Vadim Dimitrov au avut o evoluţie modestă, cedând adversarilor săi în primele lupte.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente