Domnule Plahotniuc, vă rog, arestați-vă și condamnați-vă la cel puțin 5 ani de pușcărie!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Unii jurnaliști de la Chișinău – nu este vorba de cei pe care îi controlați, unii bloggeri din Moldova – nu vorbesc de cei pe care îi dețineți, strigă de dimineață până seara că justiția este în mâna domniei voastre, domnule Plahotniuc.

Adică, zic ei, orice condamnare la închisoare, orice ancheta mai groasă este aprobată de dumneavoastră. Nu știu dacă este așa. Cert este că m-am bucurat când am văzut că niște căpușe sinistre, rude de-ale domnului Filat stau la răcoare pe canicula asta. Am zis și eu, în naivitatea mea, că e bine să se lupte olecuță cu corupția din Moldova. Bucuria mi-a căzut în scârbă când am văzut că toată lumea a acreditat ideea că domnia voastră îl presați pe domnul Filat. Și că toată arestarea rudelor dânsului nu este decât o prostie populistă.

În contextul lipsei de funcționalitate a instituțiilor statului, am câteva propuneri, domnule Plahotniuc. Propuneri serioase. Unu, domnule Plahotniuc, de ce nu l-ați arestat și pe domnul Vlad Filat? Să-l vedem cu cătușele pe mâini, să-i zornăie un pic spre marea noastră fericire și încântare. Am fi fost tare mulțumiți. Niște rude interpuse – praf în ochi. A doua propunere este un fel de Science Fiction juridic moldovenesc.

Domnule Plahotniuc, faceți un bine țării și arestați-vă. Dați-vă cel puțin 5 ani și mergeți la pușcărie. Vă rog eu. Știu că puteți face treaba asta. Demonstrați că sunteți peste Filat și că puteți sta la închisoare. Ah, da, nu uitați să vă și confiscați jumătate din avere. Pentru că, domnule Plahotniuc, procurorii nu au curaj să vă ancheteze. Pentru binele țării ar fi bine să vă autoanchetați, autcondamnați, autoconfiscați. Noi, moldovenii care suferim, o să vă mulțumim pentru efort! Dacă nu o faceți domnia voastră nu o s-o facă nimeni.

Vitalie Cojocari


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...