O misiune din cadrul Parlamentului European în vizită la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O misiune a Subcomisiei pentru securitate și apărare din cadrul Parlamentului European efectuează o vizită în Republica Moldova, până pe 23 iulie.

Delegația Parlamentului European este condusă de Președintele Subcomisiei securitate și apărare, Anna Elżbieta Fotyga. Din componența delegației mai fac parte europarlamentarii Bogdan Andrzej Zdrojewski, Inés Ayala Sender și Doru-Claudian Frunzulică.

Oficialii europeni vor discuta cu autoritățile de la Chișinău despre securitatea regională și evoluțiile din regiunea transnistreană.

Eurodeputații vor avea întrevederi cu Președintele Parlamentului Andrian Candu și cu Prim-ministrul interimar Natalia Gherman. De asemenea, delegația Parlamentului European va purta discuții și cu deputații din Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului Republicii Moldova, vor avea întrevederi cu Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Oleg Balan, Ministrul interimar al Apărării, Viorel Cibotaru, precum și cu Șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan.

Programul vizitei mai cuprinde întrevederi cu conducerea Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și Ucraina (EU BAM), a Misiunii OSCE în Republica Moldova, precum și a delegației UE la Chișinău.
Reprezentanții Subcomisiei securitate și apărare din cadrul Parlamentului European vor mai discuta cu Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă și cu reprezentanții societății civile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...