/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Fostul șef al „Apă Canal”, tot el, socrul unui deputat „transfug”, achitat într-un dosar penal

12 mai 2018, ora 14:30

Examinarea dosarului lui Constantin Becciev a început în luna martie 2017. Întâmplător sau nu, tot în luna martie 2017, deputatul PLDM Angel Agache, care este ginerele lui Becciev (fiind căsătorit cu fiica acestuia), împreună cu alți cinci colegi, au fost excluși din PLDM și au anunțat că aderă la Partidul Democrat din Moldova, condus de Vladimir Plahotniuc.

Sentința în dosarul lui Becciev a fost pronunțată după 23 de ședințe de judecată. Anastasia Mihălceanu, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție ne-a anunțat că, pe lângă Becciev, au fost achitate și celelalte două persoane vizate în dosar. Mihălceanu a menționat că după ce va fi pronunțată sentința motivată, procurorii vor decide dacă o vor ataca sau nu la Curtea de Apel Chișinău.

Constantin Becciev a fost învinuit de abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, el favoriza firme administrate de fiica sa, de la care cumpăra bunuri la prețuri majorate. Într-un caz, acesta a procurat țevi de la o firmă administrată de fiica sa. Un raport al ANRE stabilea totodată că întreprinderea ar fi procurat un automobil de model Volkswagen Touareg cu 650 de mii de lei, un aparat de cafea în valoare de 80 de mii de lei, o tumbă pentru televizor de 30 de mii de lei, o masă de conferințe de 150 de mii de lei, dar și un televizor cu prețul de 50 de mii de lei. Astfel, bugetul întreprinderii ar fi fost prejudiciat cu peste două milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram