10:44:34 23.04.2024
Stiri

Zece motive sa bei oțet de mere înainte de culcare

Știri 11.05.2018 19:30 Vizualizări16429 Autor: Ziarul National
Zece motive sa bei oțet de mere înainte de culcare Sursa: sfatnaturist.ro


De la murături până la plăcintă și salată, probabil că sunteți familiarizați cu oțetul de cidru de mere, datorită utilității sale într-o serie de rețete. Dar v-ați gândit vreodată să-l beți?

Da, are un gust destul de puternic, dar poate fi amestecat cu apă sau cu ceaiul de seară. Iată zece moduri în care o băutură cu oțet de cidru de mere înainte de culcare vă va ajuta.

1. Pierdere în greutate

Studiile au arătat că privarea de somn este strâns legată de obezitate. Cu cât persoana se confruntă cu mai multe kilograme în plus, cu atât mai mult crește raportarea problemelor cu somnul.

2. Oprește sughițul

Gustul acru al oțetului de cidru de mere suprasolicită nervii din gât, care provoacă sughițuri. Acest lucru face nervii să „uite” de necesitatea de a sughița. Se ia o linguriță de oțet de cidru organic și se înghite așa.

3. Tratamentul dureros al gâtului

Bacteriile responsabile de dureri în gât nu pot prospera în mediul acid, pe care oțetul de cidru de mere îl creează. În plus, oțetul conține proprietăți antibacteriene naturale.

Cu o oră înainte de culcare, înghițiți o linguriță de oțet de cidru de mere. O jumătate de oră mai târziu, înghițiți o altă linguriță și apoi încă o dată înainte de a vă pune în pat.

4. Excelent în cazul alergiilor și nasului înfundat

Oțetul conține vitaminele B1, B2, A și E, precum și potasiu și magneziu. Acestea lucrează împreună pentru a subția mucusul și pentru a vă curăța sinusurile. Amestecați o linguriță de oțet cu un pahar de apă și beți-l înainte de culcare pentru a obține o ușurare în respirație.

5. Tratamentul refluxului

Acidul reflux apare atunci când aveți prea puțin acid gastric. Oțetul de cidru de mere restabilește aciditatea stomacului. Amestecați o lingură cu un pahar mare de apă și beți cu aproximativ o oră înainte de culcare. Oțetul de cidru de mere ar trebui să facă parte din orice regim alimentar cu reflux acid.

6. Crampe la picioare

Crampele la picioare pe timp de noapte sunt cel mai probabil provocate de lipsa de potasiu.

Oțetul de cidru de mere conține o alimentație sănătoasă de potasiu, care va restabili echilibrul corpului. Se amestecă două linguri de oțet cu un pahar de apă caldă și se bea înainte de culcare în fiecare noapte pentru a reduce crampele.

7. Scăderea zahărului din sânge

Cea de-a doua cauză cea mai frecventă de insomnie este un nivel ridicat al zahărului în sânge. Acesta vă oprește corpul să nu intre în stadiul de metabolizare a grăsimilor, care este necesar pentru somn.

Oțetul de cidru de mere funcționează pentru scăderea zahărului din sânge prin creșterea sensibilității la insulină.

Luați două lingurițe de oțet de cidru de mere înainte de culcare în fiecare noapte dacă nivelurile ridicate de zahăr din sânge reprezintă o problemă. Dacă aveți diabet zaharat, consultați-vă medicul înainte de a utiliza acest remediu.

8. Tratamentul respirației urât mirositoare

Dacă vă treziți cu un gust urât mirositor și miros în gură, o mulțime de bacterii care stau acolo sunt, probabil, de vină. Oțetul de cidru de mere va ucide aceste bacterii și vă va menține gura proaspătă în timpul nopții. Luați o lingură de oțet înainte de culcare.

9. Durere de stomac redusă

Ați încercat vreodată să adormiți cu un stomac deranjat? Este aproape imposibil. Se amestecă o ceașcă de apă caldă cu o linguriță de oțet organic de mere. Beți înainte de culcare și vă va ajuta în privința crampelor și disconfortului la stomac.

10. Prevenirea indigestiei

Indigestia și insomnia sunt foarte buni prieteni. Oțetul de cidru de mere zdrobește această prietenie mai repede decât vă puteți închipui! Lucrează prin combaterea greții și a balonării, precum și a refluxului de acid pe care l-am menționat mai sus. Se amestecă o linguriță de oțet de mere și una de miere într-un pahar de apă caldă. Beți cu 30 minute înainte de culcare.

Sursa: sfatnaturist.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md