18:27:10 28.03.2024
Stiri

Eurovision 2018 // TVR acuză probleme la sistemul de vot în ţări cu mari comunităţi de români

Monden 11.05.2018 17:15 Vizualizări1595 Autor: Ziarul National
Eurovision 2018 // TVR acuză probleme la sistemul de vot în ţări cu mari comunităţi de români sursa: google.ro


Televiziunea Română vorbește despre probleme la sistemul de vot în ţări cu mari comunităţi de români, după semifinala Eurovision în care trupa The Humans, care a reprezentat România, a fost eliminată din concurs.

Grupul The Humans a prezentat, joi seară, la Lisabona, piesa „Goodbye”, în a doua semifinală a concursului.

„Pe parcursul celor 15 minute alocate sesiunii de vot, numeroşi români din străinătate au reclamat defecţiuni tehnice la sistemul telefonic. Mesajele, viralizate prin reţelele de socializare, veneau din ţări cu importante comunităţi de români, precum Germania şi Italia, unde problemele operatorilor de telefonie au grevat posibilitatea de a vota reprezentanţii noştri în concurs.

Astfel, în Italia, trei dintre reţelele naţionale nu au funcţionat în acea seară, iar în Germania, abonaţii unuia dintre marii operatori de telefonie nu au putut trimite voturile”, au transmis reprezentanţii Televiziunii Române într-un comunicat citat de News.ro.

România a părăsit concursul „prematur”, dar şi ţări cu participări consistente în istoria competiţiei - Rusia, Grecia şi Polonia.

„Am crezut în şansa noastră până la final şi am dat totul pentru România în această seară. Din păcate, rezultatul a fost altul decât cel la care ne aşteptam, dar rămânem cu bucuria că ne-am reprezentat ţara pe scena Eurovision”, au declarat artiştii la aflarea rezultatului.

Eurovision Song Contest continuă sâmbătă, când pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe TVR+, va fi transmisă în direct finala, începând cu ora 22.00.

În finală vor concura: Austria, Estonia, Cipru - devenită marea favorită -, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda, Irlanda, Serbia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia şi Olanda.

Calificate din oficiu în finală sunt cele cinci ţări fondatoare Eurovision - grup cunoscut şi sub numele de „Marele 5", anume Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie - şi ţara gazdă, Portugalia.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md