11:36:53 25.04.2024
Stiri

MAI a inițiat o ANCHETĂ pe cazul sechestrării tirajului ziarului „Cuvântul” de la Rezina. Cine sunt polițiștii care au fost SUSPENDAȚI din funcție

Social 11.05.2018 10:00 Vizualizări1504 Autor: Ziarul National
MAI a inițiat o ANCHETĂ pe cazul sechestrării tirajului ziarului „Cuvântul” de la Rezina. Cine sunt polițiștii care au fost SUSPENDAȚI din funcție


Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Alexandru Jizdan, a dispus inițierea unei anchete interne pe marginea sechestrării tirajului ziarului local „Cuvântul” din Rezina. Totodată, polițiștii care au fost implicați au fost suspendați temporar din funcții.

„La indicația ministrului Alexandru Jizdan, astăzi, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă internă pe numele șefului IP Rezina și al polițiștilor implicați, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale. De asemenea, conducerea IGP a luat decizia ca persoanele vizate să fie suspendate din funcții pe durata desfășurării anchetei”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Surse din cadrul IGP au declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că polițiștii suspendați din funcții sunt șeful Inspectoratului de Poliție din Rezina, inspectorul principal Igor Botea, șeful Serviciului investigare fraude economice al Secției investigații infracțiuni a IP Rezina, inspector superior Vadim Garpatii, subofițerul de sector al Sectorului de poliție nr.1 al IP Rezina, agent principal Sergiu Rusu, dar și subofițerul de patrulare al Plutonului Rezina-Șoldănești al Batalionului nr.3 al Brigăzii de patrulare a Inspectoratului Național de Patrulare, inspector superior Vasile Doroș.

Tirajul de 3 800 de exemplare ale ziarului „Cuvântul”, care urma să ajungă astăzi la abonați, a fost sechestrat ieri de către Poliția din Rezina. Redactorul-șef al publicației, Tudor Iașcenco, a declarat că mașina în care se aflau ziarele a fost condusă la Poliție. Motivul acestei acțiuni a fost faptul că șoferul nu ar fi avut foaie de parcurs.

Mai multe organizații neguvernamentale în domeniul media au calificat acest incident ca „un abuz grav din partea poliţiei şi o încercare de intimidare a jurnaliştilor acestui săptămânal independent, care au publicat în ultima perioadă mai multe investigaţii despre averile şi interesele personale ale conducerii raionului şi în special ale doamnei Eleonora Graur, preşedinta raionului Rezina, reprezentantă a PD”.

La rândul său, prim-ministrul Pavel Filip a cerut conducerii MAI să declanșeze de urgență o anchetă internă în legătură cu cazul semnalat în mass media. „Premierul a cerut, de asemenea, ca opinia publică să fie informată în legătură cu acest caz și cu rezultatul anchetei, iar în cazul în care se va constata că au existat abateri din partea polițiștilor, aceștia să fie sancționați în conformitate cu legea”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md