Cazul ziarului „Cuvântul”: MAI a inițiat o anchetă internă. Polițiștii vizați – suspendați pe durata desfășurării anchetei

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că a intervenit în urma apelului organizațiilor nonguvernamentale din domeniul mass-media privind confiscarea de către poliția locală a unui autoturism în care se afla tirajul ziarului local „Cuvântul”

La indicația ministrului Alexandru Jizdan, astăzi, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă internă pe numele șefului IP Rezina și al polițiștilor implicați, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

De asemenea, conducerea IGP a luat decizia ca persoanele vizate să fie suspendate din funcții pe durata desfășurării anchetei.

Reamintim că tirajul de vineri al ziarului regional „Cuvântul” a fost sigilat joi de către Poliția din Rezina în timp ce un angajat al tipografiei transporta ziarele de la tipografie la centrul de poştă din Rezina.

ONG-urile de media au calificat acest incident ca un abuz grav din partea poliţiei şi o încercare de intimidare a jurnaliştilor acestui săptămânal.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.