00:18:24 25.04.2024
Stiri

Aeroportul Internațional Mărculești, „VÂNAT” de companii germane

Economie 10.05.2018 13:00 Vizualizări1906 Autor: Ziarul National
Aeroportul Internațional Mărculești, „VÂNAT” de companii germane


Aeroportul Internațional Mărculești ar putea fi reformat și transformat într-un punct de transport aerian cargo și de pasageri „de cel mai înalt nivel” cu investiții din Germania.

Dieter Posch, membru al Consiliului de Administrare al Aeroportului Frankfurt, ex-ministru pentru Afaceri Economice, Transport și Dezvoltare Regională din Hessen, Republica Federală Germania, l-a informat pe premierul Pavel Filip că partea germană poate să ofere experiența necesară pentru reformarea aeroportului prin implementarea unui sistem de management profesionist și transformarea acestuia într-un centru de afaceri capabil să asigure conexiunea dintre CSI și UE, inclusiv datorită poziției geografice favorabile.

Premierul Pavel Filip i-a spus reprezentantului din Germania, la întâlnirea de la începutul acestei săptămâni, că Guvernul este interesat de realizarea acestui proiect și va menține în continuare o comunicare directă cu potențialii investitori, în mod special pe subiecte ce țin de dezvoltarea infrastructurii de afaceri și sporirea capacității economice a republicii.

Portalul mold-street anunță că interesul pentru a investi în Aeroportul Internațional Mărculești și l-au arătat companiile germane Lufthansa Cargo și Fraport.

Menționăm că acest aeroport este situat pe o suprafață de 265 de hectare, iar anterior autoritățile vorbeau despre „investitori din China și Emiratele Arabe Unite” care și-ar dori „să transforme a acest aeroport într-un hub regional în domeniul aviatic”.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md