(video) Şofer ghinionist. Şi-a lăsat maşina în cel mai nepotrivit loc, în calea lavei unui vulcan

Kilauea este considerat unul dintre cei mai tineri, dar şi cei mai activi vulcani de pe planeta Pământ. Acesta se află pe insula Hawaii din Oceanul Pacific şi acum câteva zile a erupt masiv pentru prima dată din 1983. Lava fost aruncată la 70 de metri înălţime şi a ieşit din crater, înaintând şi până în ziua de astăzi pe insulă.

FOTO: latimes.com

Majoritatea oamenilor au fost evacuaţi, însă unii au refuzat să plece din cauză că şi-au dorit să vadă dacă vor avea noroc, dacă intemperia va trece pe lângă bunurile lor sau nu. Alţi locuitori au rămas doar pentru a filma imagini spectaculoase, iar o secvenţă video a devenit în scurt timp virală pe internet.

Un localnic şi-a parcat automobilul, un Ford Mustang de generaţie veche, la marginea unui drum, dar fără să ştie ce îl va aştepta. Lava fierbinte a înaintat atât de rapid în zonă, încât a ajuns şi la maşină. Chiar dacă mai era destul timp pentru ca autovehiculul să fie mutat, nimeni nu a venit să-l ia şi astfel lava l-a înghiţit în doar câteva minute.

În prezent pe insula Hawaii a fost instituită stare de dezastru natural. Lava vulcanului a distrus deja peste 30 de case, zeci de străzi şi hectare de pădure. Oamenii sunt evacuaţi din zonele periculoase, inclusiv din preajma unui depozit cu 50.000 de galoane de petrol!

Specialiştii consideră că există riscul ca în următoarele zile să aibă loc o erupţie mai mare.

Vezi şi: (video) O porţiune din cel mai frumos drum din California a fost distrus de o alunecare de teren masivă

Vezi şi: (galerie foto) Un copac a distrus câteva maşini pe strada Iorga

Vezi şi: Videoclipul zilei: Iată ce maşini au pierdut bogaţii din SUA după uraganul Harvey

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/