/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Parlamentarii iranieni au incendiat drapelul SUA și au scandat „moarte Americii”

missing
09 mai 2018, ora 18:51

Șeful Parlamentului de la Teheran a declarat că Iranul nu-și va respecta obligațiile asumate prin acord, dacă ceilalți semnatari importanți, cum sunt Uniunea Europeană și Rusia, nu vor acoperi golul lăsat de SUA.

În caz contrar, Republica Islamică Iran va face Statele Unite să resimtă efectele acțiunilor noastre nucleare”, Ali Larijani, președintele Parlamentului Iranian.

Președintele Iranului a numit decizia lui Trump o „greșeală istorică” și a anunțat că ar fi gata să reia îmbogățirea uraniului în viitorul apropiat. Liderii Franței, Marii Britanii și Germaniei și-au exprimat regretul și îngrijorarea, iar Israel și Arabia Saudită au aplaudat decizia lui Trump.

Este clar că nu putem preveni dezvoltarea unei bombe nucleare cu uraniu sub guvernarea acestui acord defectuos. Anunț astăzi că Statele Unite se retrage din acordul nuclear cu Iranul”, a declarat Donald Trump, președintele SUA.

Liderul de la Casa Albă a mai anunțat că va impune cele mai dure sancțiuni economice împotriva regimului iranian. Acordul nuclear din 2015 prevede suspendarea sancțiunilor internaționale împotriva Iranului în schimbul stopării acțiunilor nucleare ale țării timp de 10 ani. Trump a declarat că acordul a eșuat și nu a oprit Iranul să-și dezvolte capabilitățile nucleare și să finanțeze terorismul în Orientul Mijlociu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram