/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ziua Europei la Chișinău! Șeful delegație UE în Moldova, Peter Michalko, cheamă cetățenii sâmbătă în „Orășelul European”

missing
09 mai 2018, ora 17:10

„Orășelul European” va fi amenajat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a invitat cetățenii să viziteze orășelul.

„Vom marca anul European al patrimoniului cultural, precum și cei 70 de ani de la semnarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. Vă aștept sâmbătă, 12 mai, la ora 13:00 în Grădina Publică, în Orășelul European 2018,” susține Peter Michalko, șeful Delegației UE  în RM.

Cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Europei a venit și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Apărare, Federica Mogherini. Oficialul european susține că, în lumea de astăzi, Uniunea Europeană este mai indispensabilă ca niciodată, iar Ziua Europei nu e doar un prilej de sărbătoare, dar și un angajament.

Este indispensabilă pentru cetățenii noștri, care au nevoie de creștere economică, locuri de muncă, securitate, oportunități și drepturi. Iar cetățenii noștri știu foarte bine că, într-o lume globalizată, ne confruntăm cu giganți economici și puteri de dimensiuni continentale. Prin urmare, și noi trebuie să fim un gigant, pentru a face față provocărilor și pentru a beneficia de eventualele oportunități,” a menționat Federica Mogherini, înalt reprezentat al UE.

În fiecare an, pe 9 mai, este marcată Ziua Europei. Astfel, comunitatea europeană consemnează istorica declarație a ministrului francez de externe, Robert Schuman, din 9 mai 1950, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, care elimina rivalitățile seculare dintre cele două state. Respectiva declarație a stat la baza creării Uniunii Europene de astăzi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram