/VIDEO/ Plahotniuc la cantina ostășească alături de Candu, Filip și Țuțu. Veteranii s-au bucurat de terciul democraților

09 mai 2018, ora 16:44

Liderul PD a venit la cantina ostășească împreună cu premierul Pavel Filip, cu presedintele parlamentului, Adrian Candu, și cu deputatul Constantin Țuțu. Plahoniuc îl avea alături și pe Constantin Botnari, dar și mai mulți bodyguarzi, care nu le-au permis oamenilor să se apropie de liderul PD.

Plahotniuc s-a ținut și astăzi la distanța – doar unei doamne i s-a permis să discute câteva minute cu acesta.

Mătușii Maria, care are 87 de ani, terciul democraților i-a amintit de copilăria grea pe care a avut-o. „1235 lei nu-mi ajunge de mâncarea asta plătește lumina, gazul de mai îmbrăcat și nu ajunge.”

Acest bătrân are 99. Despre ziua de 9 mai nu poate vorbi fără lacrimi în ochi.

„Am fost pe război. Toată tinerețea am pierdut-o acolo…Am scăpat din tot. Câte 8 mă fugăreau.”

„Oamenii spun că terciul e bun. Dar mai ales vodca…”

„O cașă gusoasă cu grecică cu carne,50 de grame de vodcă rusească pură, adevărată.”

„Noi suntem toți nepoții lui Ștefan cel Mare. Stimă și respect din partea noastră. Vă iubim.”

„S-a preparat terci din hrișcă cu carne pentru 2000 de persoane, castraveți murați, pâine, ceai, 50 de grame,” susține Olesea Pînzari, bucătăreasă.

Amenajarea cantinelor ostășești în ziua de 9 mai a devenit tradițională de câțiva ani – un gest exploatat politic de fiecare dată de politicienii care controlează puterea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram