(video) Petru Dodu, despre cum e să fii medic în Moldova. „Lenin cum a spus, un doctor bun se va hrăni singur”

medicimg

În ultima vreme, asistăm la o emigrare masivă a medicilor și a lucrătorilor medicali, în general, în alte țări. Fenomenul este o urmare a salariilor mici, a corupției și a condițiilor, uneori, inexistente de muncă acasă. Printre ei, există și specialiști care în pofida tuturor neajunsurilor, au decis să rămână acasă, să învețe și să-și exercite meseria în spitalele din țară.

Petru Dodu este un tânăr care a ales să-și transforme pasiunea față de cauzele sociale în meserie. De câțiva ani buni, este implicat în activități de voluntariat și le oferă, prin intermediul lor, acces la medicină familiilor vulnerabile din țara noastră.

Este de părere că în pofida tuturor problemelor cu care se confruntă, din momentul în care pășesc pragul universității și până ajung la ușa spitalului în care lucrează, medicii din Moldova sunt specialiști de excepție și pot concura cu ușurință cu profesioniștii de peste mări și oceane. Totuși, din cauza lipsei de echipamente și utilaje necesare, dar și a mentalității sovietice pe care o are societatea moldovenească, buna desfășurare a lucrurilor întârzie.

De ceva timp, și-a creat și un vlog – Dr.Tzoi, unde încearcă să facă o punte de legătură între societate și angajații medicali și să creeze o relație mai degajată între cele două părți.

Vă invităm să-l cunoașteți:


Acest material a fost realizat cu suportul OPEN Media Hub în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente