În Emiratele Arabe Unite va fi deschisă ambasada Republicii Moldova. Când va avea loc inaugurarea

Sediu Ambasada EAU

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde, în perioada 8 – 10 mai curent, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite (EAU), în cadrul căreia va fi deschisă Ambasada Republicii Moldova în această țară.

Agenda de lucru a Ministrului Ulianovschi, pe lângă ceremonia de inaugurare a misiunii diplomatice, programată pentru data de 10 mai, ora 19:30, în capitala Adu Dhabi, include un șir de întrevederi bilaterale cu membrii Guvernului EAU, oficiali de diferit rang din emiratele Dubai și Abu Dhabi, participarea la Forumul economic moldo-emirian, precum și o reuniune cu conaționalii stabiliți în această țară.

Relațiile diplomatice între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite au fost stabilite la 21 decembrie 1995, fiind semnate în prezent 7 tratate bilaterale.

Reamintim că, preşedintele Republicii Moldova prin decretul din 14 noiembrie 2017 a aprobat înfiinţarea Ambasadei Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, iar prin Hotărîrea Guvernului din 25 octombrie 2017 a fost dispusă înfiinţarea unui Consulat General al Republicii Moldova în oraşul Dubai (Emiratele Arabe Unite).

Surse de plan necesare pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere a Ambasadei Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite şi a Consulatului General al Republicii Moldova în oraşul Dubai au fost incluse şi aprobate în bugetul pentru anul 2018.

De asemenea, în cadrul ședinței de Guvern din data 7 februarie a fost aprobată structura, efectivul de personal şi indemnizaţiile de funcţie ale Amabasadei și Consulatului Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente