(video) A fost asamblat ultimul Koenigsegg Agera RS şi cu acesta s-a stabilit un nou record

Ultimul exemplar al modelului Koenigsegg Agera RS, numit Agera RSN, a fost recent asamblat complet, livrat proprietarului şi acum câteva zile a stabilit un record de viteză. Automobilul a înregistrat o nouă viteză maximă care a fost atinsă vreodată în cadrul evenimentului numit VMax200, care se desfăşoară de câteva ori pe an pe diverse aerodromuri din Marea Britanie.

Performanţa a fost atinsă pe o pistă a bazei militare Kendew Barracks de la est de Leicester. Pe o distanţă de 2.1 kilometri, pilotul de teste al Koenigsegg Niklas Lilja a putut accelera până la o viteză de 389,46 de km/h.

Recordul anterior a fost înregistrat în 2016 de asemenea cu un Koenigsegg, dar de model One:1 – 386,2 km/h.

Koenigsegg Agera RSN este dotat cu un motor V8 twin-turbo de 5.0 litri opţional, care are un sistem de admisie din carbon şi unul de evacuare a gazelor de eşapament din inconel cu strat din ceramică, preluat de la modelul One:1. În total produce 1.360 de CP şi 1.371 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj.

Pentru comparaţie, propulsorul de bază de pe un Agera RS este acelaşi V8, dar care produce 1.160 de CP şi 1.280 Nm de cuplu.

Koenigsegg Agera RS este o ediţie limitată de maşini, construită în doar 25 de exemplare.

Recordul înregistrat recent în Marea Britanie se adaugă altor cinci înregistrate cu un automobil similar în toamna anului 2017 în SUA.

Vezi şi: Videoclipul zilei: Cum un Koenigsegg Agera RS a făcut exerciţiul 0-458 de km/h

GALERIE FOTO (sursă: instagram.com/neildmr)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/