/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Peste 300 de gherete abandonate și ilegale vor fi evacuate din Chișinău. Unii funcționari publici gestionează mai multe buticuri

missing
07 mai 2018, ora 16:12

„Pe perioada anului 2018, în sectorul centru au fost evacuate 23 de unități. Cheltuieli am avut 31.450 de lei,” susține Pavel Rusu, pretor interimar sectorul Centru Chișinău.

„La Buiucani au fost evacuate 41 de gherete și 11 puncte mobile,” a menționat Valeriu Nemerenco, pretor al sectorului Buiucani.

În sectorul Botanica au fost evacuate 12 gherete, la Râșcani – 16 gherete și 21 de foișoare, iar în sectorul Ciocana – 24 de unități comerciale.

Peste 300 de gherete din Chișinău urmează să fie evacuate până la sfârșitul anului 2018. Până la acest moment, aproape 100 dintre ele au fost dezasamblate și depozitate la una din întreprinderile municipale din Chișinău.

Primăria susține că în locul lor ar putea apărea altele, dacă vor corespunde standardelor impuse de autorități. Unii locuitori ai capitalei susțin, însă, că gheretele sunt necesare. Alții – vor demontarea acestora.

„În unele locuri, ele sunt necesare. În special, cele cu apă – vara,”

„Trebuie scoase. Ajung magazinele, care sunt frumoase și sunt la toate colțurile.”

„Dacă ele sunt, înseamnă că sunt necesare.”

Totuși, chișinăuienii vor ca buticurile să aibă o altă înfățișare.

„Unele dintre ele ar trebui reparate, modificate. Au exteriorul nu prea frumos.”

„Gheretele cu fructe sunt tare urâțele. Sunt murdare, nu sunt aranjate.”

„Din lemn ar fi fost mult mai frumoase și mult mai naturale.”

„Să nu fie atât de stridente și colorate.”

Potrivit unei investigații a „Ziarului de Gardă”, familia pretorului interimar al sectorului Centrul, Pavel Rusu, ar gestiona mai multe gherete din Chişinău. Acum două luni Primăria a dispus demontarea și evacuarea tuturor gheretelor abandonate și neautorizate.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram