Moldoveni cercetați penal pentru cultivarea și îngrijirea cânepei, precum și tentativă de contrabandă cu țigări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi cetățeni moldoveni sunt cercetați de oamenii legii pentru cultivarea și îngrijirea cânepei în zona de frontieră, dar și tentativa de trecere a frontierei cu țigări de contrabandă. Incidentele au fost înregistrate în acest weekend de polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST și PTF Leușeni.

În primul caz, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare, mai exact pe direcția localităților Costuleni-Moreni echipa mobilă a DR Vest a surprins un moldovean în timp ce îngrijea plante de specie canabis. Bărbatul reținut este originar din orașul Ungheni în vârstă de 52 de ani. Asupra sa, dar și în mijlocul de transport, lăsat nu departe de locul flagrantului, au fost depistate instrumente de grădinărit cu ajutorul cărora desfășura activități de prelucrare a culturii.

Interogat, moldoveanul a comunicat că le-a cultivat în scop personal. Plantele au fost smulse și transmise spre expertiză. Bărbatul riscă o amendă de la 200 la 400 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de până la 100 de ore.

O altă ilegalitate a fost înregistrată în prima parte a zilei de ieri, 6 mai, în punctul de trecere Leușeni, unde un cetățean moldovean a încercat să treacă frontiera cu 20 mii de țigarete. La ieșirea din țară s-a prezentat un tânăr moldovean de 34 de ani la volanul unui autoturism de model BMW X5 înmatriculat în România. În baza unei informații operative, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali de a realiza în comun verificări suplimentare asupra mijlocului de transport.

În rezultat, într-un loc special amenajat al podelei mașinii s-au depistat o mie de pachete de țigări, Malboro și Malboro Gold, toate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Conform procedurilor legale, țigările au fost ridicate în vederea confiscării și mijlocul de transport reținut până la elucidarea circumstanțelor. Cazul este în continuare cercetat de organul vamal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...