Judecătoria Criuleni a validat cu puţin timp în urmă mandatul primarului ales Valentina Pisarenco. După ce a pierdut alegerile la o diferenţă de 23 de voturi, Ghenadie Rabei, cunoscut de opinia publică după ce şi-a lovit un consătean cu scaunul în cap, nu s-a lăsat şi s-a adresat în instanţă pentru a cere renumărarea buletinelor de vot.  

Acesta a invocat mai multe încălcări şi a acuzat-o pe contracandidata sa că ar fi mituit oamenii în ziua alegerilor. De cealaltă parte, Valentina Pisarenco a respins toate acuzaţiile şi spune că de fapt Rabei este cel care a cumpărat voturi.

Şi preşedintele comisiei electorale din Criuleni a declarat în instanţă că scrutinul local din 28 iunie s-a desfăşurat fără încălcări.

În urma scrutinului local din 28 iunie, primar de Cimişeni a fost aleasă liberal-democrata Valentina Pisarenco, care a obţinut 50,82 la sută din sufragii. Diferenţa a fost făcută de 23 de voturi, din totalul celor 1414 locuitori ai satului care au mers la urne. 

Precizăm că Ghenadie Rabei a devenit cunoscut opiniei publice prin comportamentul său violent. În primăvara anului 2013, el l-a lovit cu scaunul în cap pe un subaltern, moment care a fost înregistrat de camerele de supraveghere.

Totodată, fostul primar este cercetat penal pentru faptul că nu a indicat în declaraţia de avere din 2012 circa 1.780 de terenuri, zece unităţi de transport, şase conturi bancare, un venit de peste 64,5 mii de lei, dar şi un transfer bancar de circa 80 de mii de euro. Ghenadie Rabei mai are la activ încă un dosar penal în care este învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.