(foto) Serviciului Vamal al Republicii Moldova a obținut locul întâi la cea de-a doua ediție a Competiției Chinologice Internaționale

u5

Cea de-a doua ediție a Competiției Chinologice Internaționale a fost câștigată de reprezentanta Serviciului Vamal al Republicii Moldova. Echipa formată din inspectorul chinolog Andrei Buraga și patrupeda Angy a înscris un scor de 370 de puncte din 400 posibile, ocupând astfel poziția întâia a clasamentului, potrivit deciziei echipei de arbitri din Bulgaria, Polonia și Ucraina.

Echipa Serviciului Vamal și-a consolidat poziția de învingător în cadrul celei de-a patra probe, considerată a fi una dintre cele mai dificile în cadrul întrecerilor chinologice. Este vorba despre proba denumită generic ”Ascultarea”, care implică efectuarea mai multor elemente de dresaj canin, în cadrul cărora este evaluată obediența și agilitatea câinelui.

Celelalte trei probe au constat în căutarea produselor din tutun, disimulate în lăzi, autoturisme și încăperi.

u4 u3 u2

Evenimentul a avut loc în perioada 3-4 mai a.c., în or. Vadul lui Vodă și a reunit echipe canine din cadrul administrațiilor vamale din Republica Moldova, România, Ucraina, Franţa, Polonia, Letonia, Georgia și Turcia.

Cea de-a doua clasată a fost reprezentanta autorității vamale din Letonia, care a înscris 345 de puncte. Iar poziția a treia a fost ocupată de reprezentanta Turciei, care a obținut un scor de 325 de puncte.

10l

u1

La această competiție, țara noastră a fost reprezentată și de către Poliția de Frontieră, căreia i-a revenit mențiunea pentru cea mai bună echipă canină. Aprecierea a fost determinată de rezultatele remarcabile înscrise pe parcursul competiției, precum și pentru comunicarea excelentă dintre patruped și inspectorul chinolog.

În acest context, menționăm că, din totalul țigaretelor reținute anul trecut, cca 60% (3.303.840 buc.) au fost depistate de către câinii de serviciu ai Vămii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente