/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO. VIDEO/ Franţa: Mii de protestatari anti-Macron au ieşit pe străzile Parisului

missing
05 mai 2018, ora 19:41

După incidentele violente declanşate în Paris de o grupare de extrema stângă în timpul marşurilor tradiţionale de 1 Mai, poliţia a anunţat întărirea securităţii, 2.000 de agenţi urmând a fi desfăşuraţi.

Printre protestatari s-au aflat şi studenţi şi angajaţi ai căilor ferate, aflaţi în grevă de câteva săptămâni.

Criticii lui Macron susţin că reformele economice şi sociale promovate de preşedintele francez favorizează corporaţiile şi bogătaşii. Organizatorii şi-au botezat în mod ironic demonstraţia drept „Sărbătoarea lui Macron şi a lumii sale”.

În centrul defilării s-au regăsit patru care alegorice: carul Jupiter, carul Dracula, carul Napoleon, fiecare dintre ele având la conducere o persoană deghizată în Macron, acuzat că este „preşedintele bogaţilor”, și un car „rezistenţă”.

Manifestaţii au avut loc sâmbătă şi în alte regiuni din Franţa. La Toulouse (sud-vest), au defilat circa 1.500 de persoane – potrivit poliţiei, 3.000 – potrivit organizatorilor, iar la Bordeaux, numărul participanţilor s-a ridicat la 500.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram