13:29:07 19.04.2024
Stiri

Câteva IDEI de activități pentru copii în vacanța de vară

Social 05.05.2018 14:30 Vizualizări3512 Autor: Ziarul National
Câteva IDEI de activități pentru copii în vacanța de vară Sursa: paptot.ro


Ați intrat în vacanță și ai vrea să le oferi copiilor tăi activități distractive, amuzante dar și educative. Îți propunem câteva activități care-i încântă pe cei mici și-ți vor oferi și ție câteva minute de relaxare. Cel mai important este să te bucuri de zilele frumoase și de timpul petrecut împreună cu cei mici.

Pregătește un mic-dejun amuzant

Dacă până acum diminețile erau un maraton în care trebuia să-i îmbraci pe cei mici, să le pregătești ghiozdanele și pachetele, acum poți face ceva amuzant împreună cu ei. Transformă micul dejun într-o activitate distractivă în care decorați farfuria de mâncare după imaginație. Așa pot apărea în farfuria lor cei mai teribili pirați, cele mai frumoase prințese, peștișori, ursuleți și alte personaje îndrăgite.

Faceți împreună temele de vacanță

Dar lor nu trebuie să le spui chiar așa și nu trebuie să-i obligi. Poți să începi caietul de vacanță cu o temă ușoară în care li se cere să lipească autocolante sau să deseneze un număr de elemente. Desenează împreună cu cel mic și îl vei încuraja astfel să-și facă tema. În plus nu va simți această activitate ca pe o obligație.

Învață-i jocurile copilăriei tale

Dacă ai reușit să-ți iei și tu un mic concediu, fă-i pe copiii tăi să descopere jocurile pe care tu le jucai la vârsta lor. N-ai idee cât de interesant este pentru ei să învețe: „Șotron”; „Țară, țară vrem ostași”; „Rațele și vânătorii”. Vor învăța ce înseamnă plăcerea jocului, fair-play-ul și munca în echipă.

Fă-l să descopere muzeele și teatrul din orașul tău

Marea tentație în perioada vacanței și nu numai este ecranul… de televizor, de telefon, de tabletă. Cu asta trebuie să lupți. Îți propunem să faci un tur al muzeelor și locurilor istorice din orașul tău. Documentează-te înainte și află ce legende și povești captivante au aceste locuri. Unele muzee organizează și ateliere tematice pe timpul verii, așa că poți să-l înscrii pe puiul tău să picteze icoane pe sticlă sau să modeleze lutul.

Faceți un cort împreună

Din cearșafuri construiește împreună cu cei mici un cort în mijlocul sufrageriei. Acesta va deveni un loc magic din care veți descoperi cele mai frumoase povești și în care copiii tăi vor inventa jocuri minunate.

Mergeți la cinematograf

E o după-amiază ploioasă și nu știi ce să faci cu cei mici. Ce zici de un film amuzant și plin de aventuri la cinematograf? Ultimul film de animație lansat în această vară are o rețetă ce-i va captiva pe cei mici: dragoni, prințese, eroi neînfricați și imagini spectaculoase. „Cum să dresezi un dragon 2” este un film ce merită văzut și de cei mici, și de cei mari.

Sursa: paptot.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md