01:05:35 29.03.2024
Stiri

România a alocat SUTE de MII de euro pentru a scăpa R. Moldova de PESTICIDELE ucigașe

Social 05.05.2018 12:30 Vizualizări1610 Autor: Ziarul National
România a alocat SUTE de MII de euro pentru a scăpa R. Moldova de PESTICIDELE ucigașe Facebook // Ambasadorul României, Daniel Ioniță


Un proiect al NATO desfășurat în ultimii ani în R. Moldova a ajutat statul nostru să scape de pesticidele rămase din perioada sovietică și care puneau în pericol viața cetățenilor.

Este vorba de Proiectul Fondului de Încredere NATO privind distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase din Republica Moldova, în cadrul căruia Ministerul Apărării a transportat şi distrus în Polonia 957 de tone de deşeuri de pesticide din raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Călăraşi, Comrat, Donduşeni, Glodeni, Ialoveni, Leova, Făleşti, Soroca şi Taraclia.

Recent, 60 de tone de pesticide si substante chimice periculoase, care otrăveau de peste 50 de ani viața oamenilor din Găgăuzia, au fost evacuate din satul Gaidar, raionul Ceadâr-Lunga, în prezența Ambasadorului României la Chișinău, a Ambasadorului Poloniei și a reprezentanților Ministerului Apărării.



În total, proiectul NATO prevede evacuarea din R. Moldova a 1 269 de tone de pesticide, până la finele lunii iunie curent urmând a mai fi evacuate 253 de tone de pesticide din două depozite din satul Alexandreni, raionul Sângerei, şi satul Zagarancea, raionul Ungheni.

„Am salutat finalizarea cu succes și a acestei faze din ultima etapă a Fondului Fiduciar al NATO pentru eliminarea și distrugerea pesticidelor și substanțelor chimice periculoase din Republica Moldova și am mulțumit tuturor statelor donatoare care au contribuit de-a lungul anilor financiar la proiect. De reținut că România a fost lider de proiect și a donat 635 de mii de euro pentru acest proiect derulat cu succes sub egida NATO”, a declarat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md