/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Practică italiană, în Moldova. 800 de bunici vor ajuta elevii să treacă în siguranță strada

missing
04 mai 2018, ora 18:58

Aproximativ 800 de bunici sunt implicați în campania „Bunicii grijulii” care se desfășoară în întreaga țară. În perioada următoare, la unele treceri de pietoni și în apropierea școlilor vom putea observa bunici care ajută copii la traversarea în siguranță a străzii.

Sunt bunica la trei nepoate. Sunt foarte bucuroasă că am luat parte la așa echipă. Ajut copii să treacă la zebră când pleacă la școală când vin de la școală”.

De-acuma efectul numai vesta asta când apare la intersecție de-acuma îi disciplinează atât pe șoferi cât și pe pietoni, nemaivorbind de copii care învață regulile de circulație și crește siguranța”.

Eu știu, tot timpul treburile nu se termină dar fiți vigilenți, veniți la noi în proiect și o să vedeți că o să vă simțiți foarte bine și o să aveți o donație față de copii.”

Polițiștii susțin că aceasta campanie vine atât în sprijinul copiilor, cât și al șoferilor.

În cadrul acestui proiect sunt implicați bunicii, adică persoanele de vârsta a treia care vor petrece copii, vor ajuta copii să traverseze strada mai ușor în timp ce se deplasează spre instituțiile de învățământ și viceversa spre domiciliu. Mai este și un beneficiu pentru bunicii grijulii că ei sunt integrați în societate și nu sunt uitați, sunt de ajutor pentru noi poliția cât și pentru copii”, a declarat Diana Savciuc, șef al IP centru Chișinău.

Campania „Bunicii grijulii” este inspirată din practica unor orașe din Italia. Conform statisticilor, anul trecut s-au produs 300 de accidente cu implicarea minorilor, soldate cu 12 copii decedați.

Reporter: Sabina Roibu;
Imagine: Oleg Cozlov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram