/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC. VIDEO/ Ce spune Ceban și Dodon despre cererea de chemarea în judecată a lui Munteanu

missing
04 mai 2018, ora 17:40

În cererea sa de chemare în judecată, Munteanu a solicitat lichidarea stocului ziarului „Socialiștii” precum și instituirea interdicției ca Igor Dodon să-l susțină pe Ion Ceban în această campanile electorală. În postarea sa de pe Facebook, Munteanu își motivează cererea prin faptul că:

„Începând cu prima pagină și pe tot parcursul ziarului utilizat în calitate de material electoral este expusă imaginea lui Igor Dodon și a unor persoane oficiale străine precum Vladimir Putin, Aleksandr Lukașenko și, mai grav – a unei persoane autodeclarate ca fiind oficial, conducătorul regimului neconstituțional din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski, fapt care contravine articolului 52 din Codului Electoral”, afirmă Valeriu Munteanu.

Pe de altă parte, candidatul PSRM spune că nu este interzis ca Dodon să facă agitație electorală în favoarea.

În ceea ce ține de domnul președinte, din ceea ce-mi comunică juriștii, înțeleg că dumnealui în calitate de persoană fizică poate să facă acest lucru. Conform Constituției, președintele Republicii Moldova, iarăși din ceea ce ne spun juriștii, nu este o autoritate publică, deci nu există careva impedimente în această privință”, a declarat Ion Ceban, candidat PSRM.

Anterior Igor Dodon a recunoscut public ca face campanie electorală pentru Ceban, însă a spus că aceasta nu este o încălcare.

Eu fac campanie electorala nu doar pentru domnul Ceban, dar și pentru Alexandr Usatîi. Și am dreptul să fac acest lucru. – Dar este legal? – Nu este încălcarea legislației”, afirmă Igor Dodon, președintele R. Moldova.

Ziarul „Socialiștii” a fost tipărit în 150 de mii de exemplare și achitat din fondul electoral. Nu este prima dată când președintele Igor Dodon face agitație electorală în favoarea lui Ion Ceban. De la începutul campaniei el a apărut în filmulețul de promovare a candidatului socialiștilor la primăria capitalei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram