Care este limita de vârstă până la care oamenii pot trăi

Care este vârsta maximă până la care oamenii pot trăi? Este întrebarea la care oamenii de știință au încercat să găsească un răspuns de-a lungul anilor. S-ar putea să nu existe o limită de vârstă până la care oamenii pot trăi, cercetătorii nereușind să indentifice una până în prezent.

Supercentenarii (persoanele care au atins vârsta de 110 ani) Emma Morano, care a murit la117 ani, și Jeanne Calment, care s-a stins din viață la 122 ani, i-au determinat pe cercetători să încerce încă o dată să descopere care este pragul maxim de vârstă pe care oamenii îl pot atinge.

Cele mai recente studii au analizat durata de viață a celor mai longevive persoane din mai multe zone din lume și au descoperit că durata maximă, dar și cea medie vor continua să crească în anii următori, luând în calcul și faptul că condițiile de viață se vor îmbunătăți.

Chiar dacă pentru moment nu poate fi stabilită cu exactitate limita maximă de vârstă, asta nu înseamnă că nu există, spun specialiștii, iar dificultatea pe care o presupune obținerea unui răspuns este dată de condițiile speciale pe care o cercetare de acest gen o presupune.

Astfel că rezultatele diferă în funcție de metodele folosite în evaluarea statisticilor, adaugă specialiștii.

Sursa: Digi24.ro

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.