Două certificate de înmatriculare și o procură contrafăcută, depistate la intrarea în țară prin Sculeni și Briceni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei persoane sunt documentate de către polițiștii de frontieră pentru deținere și utilizarea actelor neveridice cu scopul de a le fi autorizată trecerea frontierei. Incidentele au fost semnalate pe parcursul ultimilor zile în punctele de trecere Sculeni și Briceni-Rossoșani, toate pe direcția intrare în Republica Moldova.

În data de 2 mai la primele ore ale dimineții în PTF Sculeni s-a apropiat un conațional la volanul mijlocului de transport de model Audi A6 cu plăcuțele de înmatriculare bulgărești. Bărbatul în vârstă de 37 ani s-a legitimat cu cartea de identitate românească, iar pentru mașină a prezentat actele incomplete pentru autorizarea trecerii. Situația ambiguă creată a determinat polițistul de frontieră să verifice minuțios informația în baza de date și a constatat că cetățeanul a mai încercat să revină în țară acum două săptămâni cu același mijloc de transport prezentând pentru acesta cartea de identitate a automobilului fără a avea certificatul de înmatriculare.

Supus controlului suplimentar, conducătorul auto a oferit spre examinare certificatul de înmatriculare, care prezenta semne vădite de falsificare. Audiat, șoferul și-a recunoscut parțial vina întrucât și-a perfectat documentul prin intermediul unei persoane necunoscute într-un timp scurt.

Alte două documente false au fost depistate în PTF Briceni-Rossoșani.

În primul caz, un cetățean al Ucrainei a prezentat certificatul de înmatriculare fals pentru microbuzul Mercedes-Benz de model Sprinter. Actul în cauză era eliberat de autoritățile competente poloneze, iar ștampila aplicată privind trecerea reviziei tehnice pentru anul curent prezenta suspiciuni de neautenticitate. Totodată, verificările în bazele de date a confirmat faptul lipsei reviziei tehnice.

Șoferul a comunicat polițistului de frontieră că nu cunoaște despre fals, spunând că a trecut revizia tehnică conform procedurilor legale.

O moldoveancă în vârstă de 31 ani este pasibilă de cercetare penală pentru deținerea și utilizarea unei procuri contrafăcute asupra mijlocului de transport Volkswagen Golf înmatriculat pe teritoriul Republicii Polone. În timpul controlului de frontieră, s-a constatat că procura conținea greșeli gramaticale, adresa notarului nu coincidea cu cea reală, iar ștampila aplicată pe procură nu corespundea originalului.

Tânăra a confirmat falsul că nu a fost prezentă la întocmirea împuternicirii notariale, nu cunoaște în ce circumstanțe a fost perfectată întrucât a transmis copiile actelor unui cetățean al Ucrainei.

În rezultat, au fost întocmite procese verbale de ridicare a documentelor falsificate și transmise către expertiză. Persoanele riscă amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...