/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Cereau mii de euro în schimbul ajutorului la obținerea cetățeniei române. Cinci persoane, reținute

missing
03 mai 2018, ora 10:59

Figuranții percepeau de la doritorii de a obține cetățenia română sume bănești în mărime de la 1500-2000 euro pentru depunerea jurământului în regim de prioritate și de la 10.000-25.000 euro pentru pregătirea dosarului, traducere, legalizare notarială, depunerea în lipsa persoanei, obținerea pașaportului. Pe acest caz procuratura Anticorupție a pornit urmărirea penală conform elementelor componenței de infracțiune prevăzute de art.326 alin. (3), lit.a) Cod penal (trafic de influență).

În urma efectuării a 30 de percheziții, la oficiile și domiciliile gestionarilor companiilor respective, procurorii anticorupție au ridicat documente, acte de identitate ale cetățenilor Republicii Moldova și Federației Ruse, tehnică de calcul, telefoane mobile și mijloace bănești.

Pe marginea cazului dat au fost reținute cinci persoane, patru dintre care au fost plasate în arest preventiv, iar una în arest la domiciliu. Dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, ei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Potrivit procurorilor, figuranții pe dosar și-au specializat activitatea pe:
– depunerea actelor pentru obținerea cetățeniei românești, în lipsa solicitanților, prin intermediul persoanelor interpuse;
– depunerea, în regim prioritar, a Jurământului de credinţă faţă de Statul Român de către persoanele ce au fost aprobate de Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie pentru obţinerea cetăţeniei române;
– transcrierea, în regim prioritar, a actelor de stare civilă (certificate de naștere/deces/căsătorie etc.);
– obținerea vizei de reședință fictive în România, cu perfectarea cărților de identitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram